lørdag 21. mai 2011

Mad Men i alle land, og over det ganske land, foren dere!

Foren dere i unison, ekstatisk jubel; VENTETIDEN ER OVER!!!

Mad Men FC har scoret sine første mål, vi har tatt våre første 3 poeng, vi har fått hull på byllen – verkebyllen som har ridd oss som en mare etter det famøse 0-6 tapet for Sporting Nedenes sist uke.

Vi lovet at Ung Bolig Rente skulle bli offer for vårt sug etter revansje, og vi holder hva vi lover. Mens Stella Mwangi må forklare den uforklarlige exit’en fra Eurovisjonen og Jens Stoltenberg må stå skolerett for stortinget, kan vi gå med hodet høyt hevet i Borgertoget på 17. mai! (Her tillater vi oss et lite spark til pressen som har vendt fokuset, og dermed folkets oppmerksomhet, bort fra et kommende storlag…)

Det har gått en uke siden vår nitriste debut, og vi har brukt tiden godt. Coach Udjus har ligget våken de siste nettene og klekket planen for hvordan vi skulle reise kjerringa. Den mannen har gjort hjemmeleksa si! Uten å røpe for mye for fremtidige motstandere, kan vi si at formasjonen var mer gjennomtenkt, samt at spillernes rolle og posisjon i denne formasjonen bidro til å få frem det beste i oss. Selv ikke noen ”last minute changes” kunne stoppe oss i dag – og med det over til selve kampen:

Første omgang var i realiteten et 25 minutters langt gjesp. Vi fikk fort inntrykk av at dette laget bød på overkommelig motstand; de hadde atskillig mindre angrepslyst og tempo på ball enn våre tidligere motstandere. Dette førte til at vi også datt litt nedpå. Omgangens eneste lille høydepunkt var et stolpeskudd fra de blå- og hvitstripete (that’s us, baby!)

Lagene gikk målløse av banen, hvilket var en stor skuffelse for tilskuerne på Myra – og en STOR lettelse for undertegnede. ”The last minute change” gikk nemlig ut på at jeg skulle få min keeperdebut. Ingen ønskeposisjon, men man tar da en for laget…

Men om vi skuslet bort første omgang, ja, så brukte vi pausen godt. ”Bruk kantene, spill bredt” var beskjeden vi fikk da vi entret banen for de siste 25. Kampens (fyll inn passende adjektiv selv – jeg har ikke ord) dommer hadde knapt rukket å starte klokka før Trond gjorde som bestilt. Han brukte kanten, gikk bredt og på mesterlig vis serverte han Andreas som med et velrettet høyrebeinsskudd skrev seg inn i historiebøkene: 1-0 til Mad Men FC!!!

Nøkternhet er en dyd – den besitter ikke jeg! Utførlig beskrivelse av det fyrverkeriet som nå ble servert på Myra kan jeg ikke levere. Til det var jeg for engasjert, for høyt oppe, for euforisk, men i korte trekk skjedde følgende:

Trond fulgte opp sin forbilledlige assist med å tegne seg på scoringslisten.

Stefan jobbet ufortrødent videre i et angrep der alle andre ropte på frispark. Han ble belønnet med scoring og feiret med bravur.

Så viste vi storsinn, lot unggutta i Ung Bolig Rente få pynte på resultatet, før vi drepte kampen med 3 nye mål.

Udjus satte 4-1, Haldorsen snurret på en femøring og ekspederte en pasning fra Jostein i mål til 5-1, og Udjus rundet av showet med å sette 6-1 i kassa bak en desillusjonert keeper.

Mad Men FC er en historie om samhold, fellesskap og om å jobbe for hverandre. Vi fremhever sjelden enkeltspillere, men i dag var det enstemmig at Stian var banens ener. Han ryddet unna alt som kom og leverte en bunnsolid kamp som det nok kommer til å gå gjetord om helt ”him til Haugasund”.

Ellers frydet vi oss over å ha Steffen, vår bortkomne offshoresønn, tilbake i troppen. Han fikk til alt overmål legge det gjeve kapteinsbindet på sin muskuløse høyre overarm.

Magnus viste stor sportsånd da han ”tok en for laget” og ikledde seg keepertrøya etter pause og John Are leverte solide prestasjoner på høyreback’en.

På sidelinja var Gøran sterk og klar med motiverende og kloke innspill. Solid innsats som dagens coach, men vi vil ha deg PÅ banen (og fuglene skal vite at DU også vil ut på det grønne!).

(Her serveres enkle kampfakta – skal dere ta del i Mad Men eventyret, må dere stille på kamp…)

Med dette var det gjort: Mad Men FC har scoret sine første mål, vi har tatt våre første 3 poeng – og vi kunne med fornøyde glis ri inn i solnedgangen.

I morgen er vi tilbake på feltet; MEMENTO MORI! (jfgi)

Og et lite tips til Teknologiparken; ikke legg bånd på dere under 17. maifeiringen - onsdag 18. mai (kl. 19.00 på Vik) møtes vi i cupen - og det blir ikke mye feiring på dere dagen etter dagen, det kan vi love dere!

(Merk: Referatet ble opprinnelig postet på facebook 11.05.11)