tirsdag 7. juni 2011

På tomannshånd med sjefen

Med nesten tre uker til neste kamp, ble det i forrige uke endelig tid til en tête-à-tête med Coach Udjus. Vi satte oss ned for å høre litt om hans tanker omkring eventyret Mad Men FC, drøye fem måneder etter oppstart...




Først av alt; Gratulerer med en god sesongstart! 3 seire på de 4 første kampene må sies å være akseptabelt for en nystartet klubb. Hva tenker du om innsatsen i serien så langt?




- Takk for det! Vi er som sagt rimelig ferske i gamet. Og dette skinner fortsatt gjennom i kampene. Føler likevel at vi er på vei i riktig retning. Fortsatt har vi litt igjen til å vise det vi gjør på treningsfeltet, men 3 seire etter 4 kamper er bra!




Dere gikk offensivt ut og lovet underholdning. Føler du at dere har innfridd forventningene?




- Bare delvis, vi har dessverre utviklet oss som "slow-starters", men har likevel skapt mye bra fremover på banen utover i kampene. Jeg står fortsatt på at vi skal være et underholdende lag, noe folk på Vik Kunstgress garantert vil få se enda mer av utover høsten.




Hvis vi kikker på tabellen, ser vi at dere er a poeng med tetlagene, men at disse scorer adskillig flere mål enn dere. Er det riktig å si at dere sliter litt med scoringsvegring?




- Vi har nok vært litt for naive foran mål så langt. Vegrer oss litt for å avslutte før ballen er innfor boksen til keeperen. Vi har nok også brukt noen kamper på å sette laget, noe som har ført til at de rette spillerne ikke alltid har vært i de rette posisjonene. Tror også her det vil løsne, vi kommer til å bruke mye tid på dette på treningsfeltet.




Andreas Skalleberg (4 mål) har tegnet seg for en tredel av lagets scoringer og 5 mann deler på resten. Hva gleder deg mest; at Andreas har funnet scoringsformen eller at dere er flere som kan putte?




- Jeg er veldig godt fornøyd med innsatsen til Andreas, men også han kunne lett ha doblet antallet sitt med litt mer presisjon. Tror det er viktig å ha et par spillere som scorer flere enn de andre på laget.




Når dere nå har tre kampfrie uker på treningsfeltet, hvordan vil du gripe an dette med avslutningstrening? Vil du ha one man up front i Andreas, eller blir det en mer sosialdemokratisk alle skal med?




- Vi kommer helt klart til å fokusere på blant annet avslutninger på feltet, men det viktigste er spillet som leder opp til disse sjansene. Andreas er en veldig målfarlig spiller, men jeg ser mer for meg ham på midten der han kan angripe med mer fart. Spillerne skal bli mer posisjonert i faste posisjoner, men vi har mange fremover som kan bidra med mål.


I cupen ble det et tidlig og trist sorti. Glapp Mad Men FCs mulighet til cupgull mot Teknologiparken eller tenker dere å stille i andre turneringer iår?


- Det var en kjedelig kamp, der jeg synes vi fortjente bedre. Vi skal uansett ikke dvele så mye her. Det store målet ved siden av serien iår, er NM i 7`er som spilles i Arendal i September. Da skal vi virkelig være på topp og utfordre oss mot andre landsdeler.


La oss snakke litt om din rolle i Mad Men FC, Udjus. Eller skal vi kanskje si dine roller? Manager, styreleder, coach, spiller - bare for å nevne noen - hvilken hatt trives du best med, Espen?


- For øyeblikket koser jeg meg mest på banen, og har ingen planer om å gå over til en ren treningstilling på lang tid. Coachdelen er ikke bare enkel, men jeg har heldigvis rutinerte spillere som f.eks Terje rundt meg. Han bidrar mye, og det hjelper. Utenfor banen er Haldorsen, Magnus og Gøran store bidragsytere, noe som gjør jobben til ren moro.

I internasjonal fotball sliter mange managere med å gjøre et lag av briljante enkeltspillere. Du leder et tilsynelatende samkjørt og harmonisk Mad Men FC - hva er resepten?


- Vi har valgt å fokusere mye på det sosiale, noe som bidrar til å øke trivselen både på og utenfor banen. Det er viktig å fokusere på andre ting enn bare drilling på feltet. Ved å dele oppgaver innad i laget føler spillerene at de bidrar med mer enn bare blod og svettte.

Apropos internasjonal fotball; stadig oftere kjøpes klubber opp av arabiske oljesjeiker eller asiatiske foretningskonglomerater. Har det vært utenlandsk investorinteresse for Mad Men FC?


- Ingenting konkret, men jeg vet at mange har fått øynene opp for laget vårt. Det er ikke godt å si hva som skjer i fremtiden. Men vi skal aldri bli et kommersielt lag, der penger kommer foran det vi egentlig står for.

Skulle utenlandske interessenter melde seg, hvordan vil du stille deg til et eventuelt oppkjøp?


- Som sagt tidligere er det viktig at det skjer på de rette premissene. Det er vi som skal styre skuta også i fremtiden. Skulle noe annet skje tror jeg det essensielle i klubben forsvinner og klubben sakte vil dø ut.

Nylig signerte dere Preben Henriksen. Har dere følere ute i markedet etter flere spilleforsterkninger, eller er du fornøyd med troppen slik den er per dags dato?


- Troppen slik den er til dags dato er meget bra, vi trenger kun å terpe mer på feltet. Men ting som skader og evt salg av nåværende spillere er jeg ikke herre over. Vi vil ha noen spillere på prøvespill i sommer, men ingenting konkret ligger på bordet. Uansett ville det være dumt og ikke ha speidere ute, du vet aldri hva som skjer.

Til slutt; som blodfersk klubb har det vært mange "debuter" denne våren: første mål, første seier, første hjemmeseier, dere satser hardt på nett og sosiale medier, samt at en håndfull supportere har trykket dere til brystet og at dere har fått spalteplass i lokalpressen. Er det mulig for deg å trekke fram et høydepunkt så langt?


- Det har vært mange høydepunkter, helt fra draktene var klare til når hjemmesiden sto ferdig. Må likevel trekke fram to ting; den første kampen vår med kanonvær og over 70 tilskuere på stadion var stort. Den første seieren mot Ung Bolig Rente var også en stor opplevelse der vi virkelig spilte som et lag, spesielt i andre omgang.


Velger uansett å tro at dette bare en en begynnelse på hva vi har å vente i fremtiden.


Med det takker vi for praten med the man, the myth, the legend - Espen Udjus. Hverdagen handler ikke bare om Mad Men FC; Grimstads befolkning skal forsynes med sportsutstyr og også her har coach Udjus en sentral rolle...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen oppmuntrende ord eller hyggelige hilsner!