torsdag 30. juni 2011

Mad Men FC tok imot nok et topplag

Da vi holdt Asdal & Omegn FC til 3-3 sist onsdag, vippet vi samtidig laget ned fra toppen av tabellen til fordel for Sørfjell Oldboys. Det var nettopp Sørfjell OB som gjestet oss onsdag 29. juni. Kunne vi gjenskape prestasjonen fra forrige uke? Kunne vi hamle opp med de regjerende mesterne i Trimserien?

Noe av det mest gledelige sist uke var hvordan Mad Men FC vokste som lag i kampen mot Asdal. Utfordringen denne uka var at vi måtte bygge et "nytt" lag; med 3 mann på ferie, en på restitusjon på Hove og enda 2 opptatt med Båtførerprøven, var det en litt spinkel 8-mannstropp som stilte til kamp på Vik denne kvelden.

Vi tok med oss formasjonen fra sist kamp og gikk ut i en trygg 3-2-1. Preben er et soleklart førstevalg med hansker og nr. 1 på ryggen. Foran seg hadde han en hjemvendt Jostein, en tilbaketrukket Coach Udjus og en kampklar Gøran. Evigunge Hartviksen og undertegnede tok oppstilling på midten mens Stefan fikk den utakknemlige oppgaven med å fylle hat-trickhelten Skallebergs sko. På sidelinja gjorde Johnsen seg klar til sin første kamp siden begynnelsen av mai.

Da kampens signalgule dommer blåste i gang oppgjøret, virket det som om han samtidig skrudde klokka en uke tilbake i tid: Bortelaget presset på og kom til mange avslutninger. Vi lå dypt, solid og pottetett og ryddet unna det som kom. Sørfjell OB ga oss nok av tid når vi hadde ballen og vi kunne bygge opp angrepene bakfra. Likevel sleit vi med å skape de helt store farlighetene foran kassa til motstanderne.

Så, med ca. 15 passerte minutter, var det tid for litt Espen & Espen magi: Udjus fikk ballen på egen banehalvdel og drev fremover midt i banen. Haldorsen gikk på løp på høyresiden, et løp som førte ham inn bak backrekka til Sørfjell OB, gjennom målgården og like til keepers høyre stolpe. Det var da Udjus slapp sin millimeterpresise pasning gjennom motstanders forsvarsledd, rett på lissa til en totalt umarkert skribent. Bra bevegelse, briljant pasning og et ferdigscoret mål:
1-0 til Mad Men FC!

Resepten fra forrige uke viste seg å være gyldig fortsatt; bunnsolid defensiv organisering og dødelig og kynisk effektivitet på topp. I andre kamp på rad tok vi ledelsen mot et topplag - hvor ble det av slow-start'erne Mad Men FC?

Sist uke slo Asdal tilbake like før pause og historien så ut til å gjenta seg mot Sørfjell OB. Få minutter før pause ble bortelaget tildelt straffe: I et småkaotisk basketak i vår målgård spratt ballen fra Sørfjellspissens hæl rett opp i handa til G-man Lundvall. Den signalgule var ikke i tvil og pekte på "krittmerket". Dette var banebrytende! Vi har aldri pådratt oss straffe før, og ballen ble lagt skrekkelig nært målet. Skulle ledelsen nok en gang ryke like før pause?

Men selv om straffespark var noe nytt for Mad Men FC, så var det ingen debutnerver å spore hos sisteskansen "har-vært-ute-en-vinternatt-før" Henriksen. Han tok fokusert og fryktinngytende oppstilling på linja, og da straffeeksekutøren utbrøt "Du fyller jo hele målet" fikk vi alle en mistanke om hvordan dette ville ende. Og antakelsen slo til; med den største selvfølgelighet gikk Preben rett vei da skuddet kom og holdt ballen i sikkert grep. Fantastisk - for første gang i historien gikk vi til pause med ledelse!

Vi hadde klart det vi satte oss fore; vi hadde gjentatt bragden fra sist uke. Vi hadde faktisk også overgått den; nå ledet vi til pause mot et topplag og nå hadde vi smultringen inntakt etter disiplinert og oppofrende forsvarsspill.

Åtte fornøyde Mad Men og syv støttende tilskuere frydet seg i duskregnet på Vik. Det var ikke mye vi kunne gjort bedre i de første 25. Det måtte i så fall være å feire scoringen litt mer utagerende; 5 av 7 tilskuere måtte etter kampen innrømme at de ikke hadde fått den med seg! (Halvorsen Jr. og Lundvall Sr. uttalte seg ikke om dette, men det er å håpe at iallefall de så den...)

Det var rikelig med lyspunkter for Mad Men FC denne sommerkvelden på Vik: Jostein og Yngve viste at formen er inntakt etter ferietur, Gøran gjennomførte en full match og Johnsen kriget, taklet og løp som om han ikke skulle gjort annet i hele år. Dette lover godt for høstsesongen!

"Hva hendte i 2. omgang?", spør du. Ja, ok da, siden du spør: Vi framstod som en gassballong på 18. mai. Lufta gikk fullstendig ut av oss og vi slapp inn 5 drittmål. Fasiten ble altså 1-5 tap og rikelig med malurt i Mad Men FC-begeret.

Dermed blir vi stående med våre 10 poeng og nok en gang må vi konstatere at vi har negativ målforskjell (16-17). Nå er vi avhengige av at AMIL vinner mot Hisøy OB ikveld hvis vi skal "oversomre" på øvre halvdel av tabellen. Skulle ikke så skje, er det ingen krise; 3. august tar vi imot oldboys'ene fra Hisøy og da klatrer vi uansett forbi dem!

Memento Mori og God Sommer fra Mad Men FC!