fredag 24. juni 2011

Mad Men FCs batalje mot serielederne

La det være sagt med en gang; hadde undertegnede vært av tabloid legning, hadde nok overskriften vært Hat-trickhelten Skalleberg, Andreas vs. Asdal eller kanskje Skalleberg lekte seg med Asdal & Omegn FC. Det er jeg altså ikke. Jeg er en nøktern og nøytral formidler som bringer usminkede fakta til folket.

Når det er sagt; For en gjeng, for en prestasjon og for en taktisk triumf av et lag som i Trimseriesammenheng må sies å være purungt!

Onsdag 22. juni barket Mad Men FC og Asdal & Omegn FC sammen i et toppoppgjør på Vik kunstgress. Bortelaget stod med 12 poeng på 5 kamper, og ledet med det serien. Hjemmelaget fulgte hakk i hæl med 9 poeng og en kamp mindre spilt. Der sluttet også likhetene. Asdal hadde fryktinngytende 34-10 i målforskjell. Mad Men FCs 12-9 bleknet i forhold.


Det var et hjemmelag med Memento Mori både på drakta og i tankene, som entret banen. Etter å ha tatt våre motstandere i øyesyn, ble det sagt at "Preben (Henriksen, vår sisteskanse journ. anm.) får en travel aften". På motsatt banehalvdel fant vi spillere med fortid i blant andre Jerv og Øyestad.

Med dette som bakteppe skred vi til verket i en noe defensiv 3-2-1 formasjon, og det ble tidlig klart for oss hvorfor Asdal & Omegn hadde et scoringssnitt på nær 7. Bortelaget angrep helhjertet og ballsikkert, men vårt forsvarsspill var vel så helhjertet og vi demmet godt opp for angrepsbølgene som kom fra Asdal. Vår defensive line-up og Asdals manglende uttelling førte til at bortelaget flyttet opp mange spillere og ble stående høyt i banen. Dette passet Mad Men FC, og Andreas i særdeleshet, svært godt.

Etter ca. 15 minutter ble ballen spilt opp på unge Skalleberg. Han satte fart fra midt på banen, forserte en Asdalforsvarer, dro av keeper med en elegant fotsåledragning og satte kula i det deilig tomme buret: 1-0 til Mad Men FC!

Stillingen stod seg til like før halvtid. Asdal & Omegn slo en høy ball inn i feltet og Preben steg til værs mens han høyt og tydelig ropte "Keeper!". Bortelagets spiss lot seg ikke affisere av dette og med en snodig brasse-heading-lobb (et hodestøt bakover som sendte ballen i bue over Preben) sørget han for at bortelaget kom a jour. 1-1, like langt, pause og sidebytte...

Uavgjort til pause var for oss en gledelig overraskelse, og oppildnet av dette var vi ved godt mot før de siste 25. Men vi kom fort ned på jorda. Seirelederne fortsatte å presse oss bakover på banen og halvveis ut i omgangen hadde de satt både 1-2 (nede i høyre hjørne) og 1-3 (under Preben) i kassa. Nå syntes det kjørt.

Men Mad Men FC var tente denne junikvelden, og en mann virket svært tilfreds med å få litt boltreplass på topp. Andreas dro seg inn i banen og klinket reduseringen høyt og hardt i målet. Nå var det igjen håp om poeng - bare ett mål nå...

Og jammen santen kom ikke utlikningen også! Med et halvdårlig treff fra 10-15 meter fullbyrdet Skalleberg sitt hat-trick (om enn ikke ekte)! Et mål som sendte oss til himmels og motstanders målvakt rett i skammekroken.

Nå stod det altså 3-3 på Vik, men spenningen var ikke over. Andreas hadde enda mer krutt i støvlene og sendte en suser i tverrligger like etter sin tredje fulltreffer. Nå hadde vi fått blod på tann og fortsatte å angripe.

"STRAFFE!!!" lød det samstemt fra de blå- og hvitstripete like etter, og vi står fortsatt på det; vi skulle blitt tildelt straffespark. I begivenhetenes sentrum: Andreas - Hvem ellers?

Men det ble ikke straffe, ei heller ble det flere mål på Vik denne kvelden, det ebbet ut i uavgjort.

Det var et resultat vi var godt fornøyde med. Enda mer fornøyde var vi med gjennomføringen av kampen. Coach Udjus hadde valgt en defensiv og noe kynisk strategi. Framfor alt var det et klokt veivalg. Resten av laget fulgte instruksene til punkt og prikke og opptrådte svært disiplinert og oppofrende. Vår man up front viste en forbilledlig sharpness og ble kronet med historiens første Mad Men hat-trick. Men dette var faktisk ikke Andreas' kveld, det sier han seg nok uselvisk enig i; dette var kvelden der laget viste at vi kan hamle opp med de beste.

Dette var kvelden der laget Mad Men FC vokste med oppgaven - og en kveld der Mad Men FC vokste som lag!

Preben, Espen, Stian, Gøran, Terje, John Are, Stefan, Magnus, Trond, Andreas og undertegnede leverte årsbeste, det vil også si tidenes beste, Mad Men FC kamp og håper å kunne gjenskape prestasjonen når vi tar imot Sørfjell Oldboys på Vik førstkommende onsdag (29. juni) kl. 19.00.

Vi håper at de som var til stede på debutkampen vår har fått med seg at vi er i framgang - den kampen var alt annet enn representativ for hva vi kan og vil. Vi er faktisk ubeseiret i serien siden den gang!

For Mad Men FC bloggen på Vik, nøkterne og nøytrale Haldorsen.

1 kommentar:

  1. Vel verdt å nevne at Steffen backet oss fra sidelinja, noe som går igjen for ikke-spillbare Mad Men; folk stiller både på kamp og trening selv om det bare er for å stå på linja! Cudos til Steffen og andre likesinnede!!!

    SvarSlett

Skriv gjerne noen oppmuntrende ord eller hyggelige hilsner!