onsdag 10. august 2011

Åpnet målkontoen mot Saltrød Sportsklubb

Onsdag 10. august tok Mad Men FC imot Saltrød Sportsklubb på Vik kunstgress. Med over 5 uker siden sist kamp, var vi spente på om vi hadde kampformen inne. Vi har riktignok trent godt gjennom hele fotballferien, men trening er trening og kamp er kamp. Ville det gode treningsarbeidet gi utslag når vi igjen akslet våre blå- og hvitstripete trøyer?

Saltrød Sportsklubb lå før kampen svakt plassert nest sist på tabellen, med en seier og 4 tap. Til onsdagens kamp stilte de med keeper og seks utespillere, hvilket vil si at de ikke hadde mulighet til å gjøre noen bytter. Mad Men FC stod med 2-1-2 (seier-uavgjort-tap) i protokollen og var ivrige etter å klatre på tabellen, noe som ga seg utslag i elleve spillesugne Mad Men.

Etter at Rovers trakk laget sitt og vår 3-1 seier mot dem ble strøket, var vi avhengige av 3 poeng og godt med mål for å klatre forbi Hisøy Oldboys. Det skal nevnes at vi kunne passert dem i forrige uke da de måtte melde forfall til vårt innbyrdes oppgjør - de tilbød oss nemlig å avlyse kampen, noe som ville gitt oss en papirknitrende 7-0 seier. Dette ble imidlertid kontant avslått av Coach Udjus; han insisterte på å spille kampen på et senere tidspunkt! Et prov på at dette laget ikke ønsker å nå toppen på walkover.

Med det var scenen satt og vi skred til verket:

Lørdag fikk Stefan "JA" fra sin Elise i Fjære kirke, og som en gest fikk han bære kapteinsbindet i kveldens kamp. Det var en stolt kaptein som ledet sitt lag ut på banen og med lillebror på motsatt banehalvdel, hadde Stefan rikelig med motivasjon. Dette ble krystallklart for oss etter ca. 10 minutters spill.

Begge lag hadde innledet kampen noe famlende, men så tok den nysmidde ektemann grep! Han fikk ballen 15 meter fra motstanders mål, prøvde å lure sin oppasser med noen driblerier, lykkes ikke helt med det, og fant plutselig ingen pasningsalternativer. Dermed dyttet han ballen litt mot høyre, hentet fram en avslutning fra absolutt øverste hylle og blåste ballen i vinkelen bak en fullstendig utmanøvrert Saltrødkeeper. Da Stefan stormet mot midtbanen mens hans kysset gifteringen, føltes det som om dette skulle gå vår vei!

Med 1-0 på resultattavla ante Mad Men FC muligheten til flere mål. Hjemmelaget slet imidlertid med å få spillet til å gå gjennom midtbanen, men klarte etterhvert å flytte laget litt høyere i banen. Dette resulterte i et utall hjørnespark og innspark, og det var en dødball som var utgangspunktet for vårt neste mål.

Terje løftet et innspark inn i feltet, Haldorsen dro med seg to forsvarsspillere på første stolpe og brått befant Gøran seg helt alene foran mål. Han fikk både tid og rom til å dempe ballen, lade storslegga og hamre ballen i nettet. 2-0 og med det var Gørans første Mad Men FC scoring et faktum!

Gjennom hele førsteomgang bølget spillet frem og tilbake, men det var hjemmelaget som var kvassest foran mål, og vi tok pause med en nokså fortjent tomålsledelse. Det ble liksom aldri riktig farlig når bortelaget nærmet seg boksen.

Aldri før har vi ledet med to mål til pause og vi ganske trygge på at vi skulle klare å holde på ledelsen - kanskje også helst øke den. Vi følte likevel at vi ikke fikk spillet til å sitte, og det ønsket vi å gjøre noe med i andreomgang. I augustvarme, mot 7 slitne "Saltrødinger", burde det være mulig å pynte på målforskjellen!

Og det gjorde vi: Etter en målløs innledning på de siste 25, var det tid for Johnsenshow! Andre Christoffer Johnsen (alias Chrisj, Chris Watt og Johnsen) har ventet lenge på sitt endelige Mad Men FC gjennombrudd. Etter en noe trøblete vårsesong, har han i sommer lagt nede utallige treningstimer både på sykkel og med ball. Mannen er en maskin og vi er mange som har ventet med ham på at det skulle løsne.

3-0 kom etter forarbeid av Andreas; han satte Chrisj opp i fin scoringsposisjon og Johnsen grep sjansen med begge hender - endelig kunne vi slippe jubelen løs for den treningsvillige Fevikgutten!

Kort tid etterpå går Haldorsen og Johnsen i fotsporene til verdens to mest kjente 23'ere - David Beckham og Michael Jordan. Haldorsen slår et utoverskrudd innspark i passelig høyde, og med en hang time av en annen verden, er det Johnsen som får æren av å score Mad Men FCs aller først hodestøtmål. Mens med- og motspillere daler mot jorden, rager Johnsen skyhøyt i feltet og setter pannebrasken til: 4-0!

Og nå vil Chrisj ha mer; han sender avgårde en rekke avslutninger i håp om å åpne målkontoen med hat trick. Men det er flere som vil åpne konto, og når Haldorsen slår et innoverskrudd innspark fra venstresida, er Magnus på riktig plass og setter sitt første Mad Men FC mål for sesongen!

Med Coach Udjus på talentspeiding på nord-vestlandet, og en Skalleberg som hadde hadde tatt på seg i servitørrollen, så nå Haldorsen sitt snitt til å avansere på toppscorerlisten. (Det er langt opp og ingen uttalt målsetning, bare så det er sagt.) De siste 5 minuttene av kampen la han for dagen noe av det mest illojale høyrebackspillet som har blitt vist på Vik kunstgress og stormet i angrep etter angrep i håp om å skyte seg inn i målprotokollen. Og omsider fikk han uttelling for sine offensive gener; 6-0 kom etter at Magnus drev oppover høyresiden, la flatt inn foran mål der høyreback/ venstreving Haldorsen dukket opp og kunne spasere ballen i mål.

Like før slutt helte, jeg hadde nær sagt selvfølgelig, bortelaget malurt i begeret med sitt trøstemål, slik at kampen endte 6-1 i favør Mad Men FC.

Dette var en kamp vi kunne vunnet med adskillig større sifre om vi hadde hatt dagen, men det er ubeskrivelig deilig å kunne si at "vi vant med utklassingssifre på en dårlig dag"! Og særs hyggelig er det at Gøran, Chrisj og Magnus nå har tegnet seg for sine første scoringer i Mad Men FC drakta. Dette lover godt for fortsettelsen.

Tabellen? Ja, der klatrer vi forbi Hisøy Oldboys på grunn av flere scorete mål!

Memento Mori!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen oppmuntrende ord eller hyggelige hilsner!