onsdag 20. juni 2012

Tett lokaloppgjør mot Ung Bolig Rente

Onsdag 20. juni var det duket for seriekamp mellom Mad Men FC og Ung Bolig Rente (UBR). UBR er en kjenning fra fjorårssesongen, og begge våre kamper mot dem ifjor sitter klistret i hukommelsen: Oppgjøret på Myra ble en parademarsj for Mad Men FC. Det sikret oss den første seieren i seriespill noensinne og avstedkom et euforisk kampreferat. Høstsesongens oppgjør på Vik gikk inn i historiebøkene som et av Mad Men FCs pinligste tap. Dette var en kamp ingen ville tape!

I sist ukes referat, etter cupseieren mot Sporting Nedenes, ble det innledningsvis lagt stor vekt på Mad Men-guttas bijobber. Fire fighting, nøkkelroller i norsk helsevesen, undersjøisk brønnboring og stabilisering av verdensøkonomien var forklaringer på en litt tynn tropp. Undertegnede har sin bijobb i norsk skole, og har følgelig den viktigste: Mens de nevnte holder hjulene igang i dagens samfunn, konstruerer og utvikler jeg morgensdagens. Når oljen tar slutt, skal vi leve av humankapital - tygg litt på den, dere!

Dagen idag er således en tøff dag: Idag tvinges lærere og elever ut av skolebygninger over det ganske land. Ukjent for mange, men det er en del av myndighetenes sysselsettingstiltak og et støttetiltak til Norges idrettslag og frivillige organisasjoner. De neste ukene får nemlig ikke norske skoler lov til å undervise (og samtidig ta ansvar for) norske barn, men foreldre ledes til å sprøyte haugevis av frisk kapital inn i ulike fritidsordninger og fotballskoler for at barna skal sysselsettes mens foreldrene tjener penger til å feriere med de samme barna. Les mellom linjene, og finner du paradokset får du stjerne i margen...

Hva har så dette med dagens kamp å gjøre? Jo, en av lærerens mange oppgaver er å "holde på de mannlige leserne", nærmere bestemt: Jobbe for at gutter skal fortsette å lese. Et eller annet sted på veien fra gutt til mann legger nemlig nordmenn fra seg bøkene, og mange tar dem aldri opp igjen. Kritisk! Og det kan, jeg sier KAN ha vært utslagsgivende i dagens oppgjør.

Ettersom Coach Udjus har tatt turen over Atlanteren for å la seg avbilde sammen med The Naked Cowboy, var det ass. Coach Lundvall som styrte Mad Men- skuta idag. Ass. Coach Lundvall har tidligere ledet laget ved 2 anledninger og står så langt uten tap. Denne trenden var han higen på å holde vedlike. Ved siden av å ligge våken i hele natt og tenke formasjon, hadde han tatt et viktig grep i inngangen til kamp: Han hadde hostet opp enda en keeper. Dermed fikk Martin Aslaksen sin debut for de hvite- og blåstripete.

Nattens grubling hadde resultert i en 3-2-1 formasjon, men Jonassen, Antonsen og Haldorini i det bakre leddet. Røyneland og Johanssen bekledde midtbanen, mens ass. Coach Lundvall (etter eget sigende) "tok en Udjus" og startet med seg selv på banen. Matych Bergan (ja nå etter gruppespillet er dere henvist til tribunen...), Hartviksen og den hjemvendte sønn Skalleberg tok lojalt plass på sidelinjen.

Ass. Coach Lundvall (her avbildet med antydning til bart. Slapp av, Gøran; bart = MAKT) kan ikke anklages for å være defensiv i fotballsammenheng. Som svoren Yiddo kunne han ikke finne på å forsvare seg til seier, men han hadde idag valgt en litt forsiktig oppstilling som normalt er forbeholdt kampene mot Asdal & Omegn. I slike kamper har vi en tendens til å bli i overkant baktunge.

Særlig defensive var vi ikke i kampens første omgang. Vi lå faktisk ganske høyt med laget, noe som gav mye rom bak trebacksrekken vår. Men i hodene våre hadde det sneket seg inn en lua-i-hånden-holdning som gjør seg svært dårlig på norske fotballbaner. UBR hadde nemlig ikke tenkt å gi ved dørene, mens vi var litt avventende med å ta de tunge løpene, både fremover og bakover.

Avslutningen satt ikke, det ble litt så som så med returløpene, og undertegnede satt med en litt uggen følelse. Denne følelsen fikk rikelig med næring da bortelaget tok ledelsen 1-0. En UBR-spiller fikk gå temmelig uforstyrret fremover fra midtbanen og akkurat da Steffen skulle gjøre kort prosess med ham sendte han avgårde en real lompe som havnet i nettmaskene. Vi må være så ærlige og si at hverken press på ballfører, forsvarsspillet for øvrig eller keeperspillet var helt "top notch" ved denne anledningen! Det var strengt tatt UBRs første sjanse, og det burde ikke engang kvalifisert til å kunne kalles en halvsjanse. Det skulle rett og slett ikke være mulig å score på noe sånt, men likefullt gjorde gjestene det.

Således var pausen ved halvtid kjærkommen. Flere følte at det var litt tungt idag og det gikk trått på det grønne dekket, men vi ble enige om at "dette har vi!" og gikk på banen for å oppfylle profetien i andreomgang.

Nå fungerte ting bedre og etter ca. 10 minutter var utlikningen et faktum: Vetle avsluttet mot mål etter litt klabb og babb i feltet, ballen ble blokkert, men ikke mer enn at Yngve sikkert kunne sette kula i mål. Evigunge Hartviksen hadde kommet opp fra sin venstre backposisjon og fikk godt betalt for et oppofrende løp. Vetle skulle nok på sin side helst sett at ballen gikk raka vegen fra hans fot til mål, men "Mål er mål" og det er underordnet hvem som scorer dem.

(Her insinuerer skribenten litt drastisk omkring unge Røynelands målhunger. Dette bygger i sin helhet på senere hendelser i kampen og oppleves kanskje litt brutalt, men når sant skal sies har han fått mye ros i det siste og Mad Men FC drives tross alt etter Alina Devecerskis "Jag bygger, bygger opp och du river, river ned"- prinsipp.)

SÅ kommer vi til et mulig avgjørende punkt i kampen og for å fenge leseren tyr vi her til "sånt som ungdommen lika", nemlig tre ulike tekstpasasjer som alle fører til samme mål. Du velger selv hvilken du leser, og du kan gjerne "zappe" mellom de tre. (Homo Zappiens kaller forresten vi gamle, gråhårete dere under tredve, dere som ikke kan holde kleptomanpølsene borte fra fjernkontroller, nettbrett og mobiltelefoner i et sekund...)

Kampen hardner litt til. Det trykkes til i tacklinger. Ofte kommer tacklingene litt i seneste laget. UBR roper på et frispark, men dommeren lar spille gå og Vetle legges i bakken med noe dommeren tolker som et hevnangrep. Han viser ut UBR-synderen, som senere uttrykker: "Det var ikke stygt, han (les: Vetle - skribent anm.) hadde ikke høy fart!"

Tekstalternativ 1: 
UBR-spillerne på sidelinjen følger ikke med på kampen. De tror at synderen er tom for krefter, at han bytter seg selv ut, og erstatter ham straks med en innbytter med friske ben.

Tekstalternativ 2:
UBR-spillerne har ikke spilt 11'er-fotball med offside, stor bane og to ganger fem-og-førr. De har kun spilt fotball i gymtimene og tror at den verste straffen man kan få, er å måtte sitte på tjukkasen i fem minutter for å hvile seg. (Vi som har jaget ball på stor bane vet at rødt kort vanligvis betyr "takk for kampen" - HELE kampen - og at laget må spille i undertall. Vi omfavner reglene i Trimserien!)
UBR erstatter straks synderen med en innbytter med friske ben.

Tekstalternativ 3:
UBR-spillerne sluttet å lese da de var guttunger! De har ikke lest regelboka for Trimserien! De vet ikke at når en spiller vises ut, må laget spille med en mann mindre i 5 minutter. Den utviste har selvsagt ikke lov å byttes inn før de 5 minuttene har passert! (Skulle for øvrig samme mann bli utvist igjen, vises han ut for resten av kampen.)
På grunn av manglende leseglede stiller de altså til kamp med store huller i regelforståelsen og de erstatter straks synderen med en innbytter med friske ben.


Nå har du lest tekstalternativ 1, 2 eller 3 og resultatet er det samme. UBR erstatter straks synderen med en innbytter med friske ben. Dommeren oppdager forseelsen og er klokkeklar i sin dom: Nå må UBR spille 2 mann i undertall de neste 5 minuttene. Strengt, rettferdig, og brutalt for dem som ikke leser reglene!


Dette er muligens avgjørende for kamputfallet. I starten av denne noget uventede power play'en utnytter ikke Mad Men FC sitt overtall på banen. Vi kjører dribleserien, spiller mye hver for oss og tuster rundt med ball i det bakre ledd. Nå som vi skal angripe med full styrke og løpe dem fra vettet!?! I spill 6 mot 4 skal det være en smal sak og sette inn 2-1 ledelsen.


Men ledermålet kommer. Muligens er det i overtall, det husker faktisk ikke undertegnede, og derfor kan jeg ikke med sikkerhet si at utvisningene ble avgjørende. Men det kommer: 


Det er John Are som fyrer av. Det blir et skudd som temmelig sikkert ville krysset mållinjen uten assistanse, men målkåte Røyneland styrer ballen i nota og noterer seg for sesongens fjerde fulltreffer. Etter kampen forklarer han sine handlinger med at han fryktet ballen ville gå i stolpen, men til en senere anledning, Vetle: Vi følger også Alina Devecerskis "Du måste flytta på dig"-postulat!


Oppildnet av den svenske ledestjernen med den fengende vokalen, smekker Steffen inn 3-1 og slår med det en massiv titoms spiker (- og det er massivt, ikke sant, Chrisj?) i UBR-kista. 


Game - Set - Match


- Lundvall er fortsatt ubeseiret som ass. Coach.
- Mad Men FC opprettholder den gode flyten.
- Vi klarer oss også idag uten flere såkalte "store profiler"   


Men har vi bidratt til økt leseglede? Det skal være usagt.


Sikkert er det iallfall at vi henter 3 poeng idag, men at vi ved neste korsvei (mot UBR) må trøkke til ordentlig fra start: Dette laget skal vi aldri tape mot igjen!


MEMENTO MORI!!!  

15 kommentarer:

  1. den mest idiotiske fotball komentaren jeg ha lest i hele mitt liv!!! personen som skreiv her tilhører drømmehagen, tokk nakotika eller lig. det hadde vært flaut lese sånt på andre sider men her er det tydeligvis(myligens) normalt å sånn.. et skam for fotballen for min del!!! foresten tror dere tape neste kamp mot dese UBR gutter

    SvarSlett
    Svar
    1. YES!!!
      Endelig kom den første "Sinna-Per"- kommentaren her på bloggen. Deg har vi ventet på, Hr. Anonym!

      Men jeg må ærlig innrømme at jeg blir litt i tvil om hvordan man svarer på sånt. Dette har jeg liten erfaring med. Du, derimot, virker proff: Kommentarer der raseri, engasjement og skrivefeil skriker over hverandre om oppmerksomheten - ja, det er ren og skjær internettkunst. Jeg syns du skal bevege deg over til db.no's internettdebatter; du er klar for større oppgaver!

      Du er for øvrig hjertelig velkommen tilbake hit ved en senere anledning. Her er takhøyden stor og det meste er "myligens" normalt.

      (Er det ikke slik man svarer? Kjører litt nedlatende dissing i retur. Mistenker for øvrig at denne kommer fra noen på laget; denne var for god til å være sann!)

      Slett
    2. Deilig formulert Haldorini!

      Spenstig innlegg av Dysleksi-Dan også må jeg si...

      Slett
  2. Hehehe....fantastisk innlegg og fantastisk kommentar under:)

    SvarSlett
  3. hei dere... MR. anonym igjen.. ;) jeg beklager skrive og gramatisk feil men det skuldes vel denne utlandske bakgrun jeg ha.. så unskyld for det.. jeg er heller ingan av de UBR gutter som du tenkte på mr. Haldorsen... men synes fortsatt at det ikke til hører fotballen som ble skrevet der.. som jeg kan lese ut av både deres og UBR`s komentarer ha det vært en blanding av.. dårlig dåmmer.. uvitenhet av UBR og flaks for dere... å spile 4 mot 6 i ca 10-15 min? å bare score 2mål... vinne 3-1 å så skrive det der oppe!!? Laterlig... gratulerer til seiern å alt det men teksten er unødvendig... skriv heller et bok eller noe ala "Roman" . Tror det er bedre... Mvh Mr. Anonym

    SvarSlett
  4. Hei igjen. ja!

    Rettskrivingen skal du ikke beklage, det er vel helst jeg som skal beklage at jeg var nedlatende på grunn av den. Men påstandene om at jeg tilhører Drømmehagen og at jeg er ruset - ja, det var skivebom. Og når du kommer med sånt vrøvl, ja, da kan du ikke forvente seriøs respons...

    Jeg regnet ikke med at du spilte for UBR. Det ville vært rimelig patetisk å legge igjen anonyme kommentarer på vår blogg etter å ha tapt for oss. Da måtte det være bedre å motivere seg fram mot høstoppgjøret.

    Jeg har ikke lest noen kommentarer fra UBR, men det var nok flere grunner til at kampen endte 3-1:

    Dårlig dommer? Tja, jeg er av den oppfatning at vi får de dommerne vi fortjener. Det skal være usagt om vi er på laveste nivå, men vi er voksne menn som spiller 7-er fotball - og stort lavere kan man vel ikke synke? Den første utvisningen var kanskje i strengeste laget, men ellers dømte dommeren greit, syns jeg. Han kunne iallfall reglene og han fulgte dem.

    UBR hadde tydeligvis ikke satt seg inn i reglene, og med tanke på at det er deres andre sesong i Trimserien, virker dette litt "uproft" - men igjen; på dette nivået er ingen proffer.

    Flaks for oss? Ja, definitivt. Når kampen står og vipper på stillingen 1-1, ja, da er vi heldige som møter et lag som ikke vet hva en utvisning innebærer!

    Og siden disse reglene tydeligvis ikke er så kjente, og du heller ikke har lest referatet med lupe: 5 - FEM - minutter utvisning, ikke 10-15 minutter i overtall.

    Når det gjelder kampreferatene og den formen de har: Jeg har ingen ambisjoner om å skrive bok eller roman. Jeg skriver referater fra våre kamper og poster dem her på bloggen. De ligger åpent på internett, men er vel helst ment til "intern bruk". Jeg prøver å pakke referatene inn i en humoristisk tone, men humor er som baken - den er delt i to. Det jeg syns er morsomt - ja, det er tydeligvis ikke "your cup of tea"...

    Hvis du syns det er flaut å lese - ja, så lar du være. At du ikke syns det hører fotballen til - ja, det er din mening. En skam for fotballen? Tja, jeg tror vi bør få bukt med rasisme og homohets før vi legger sensur på mine referater...

    Strengt tatt vil jeg anbefale deg å bruke http://idrett.speaker.no/07/table.aspx?TournamentId=315342
    neste gang du er spent på et resultat - der får du rene fakta for pengene, uten mine språklige spillopper...

    Skulle du likevel ønske å besøke bloggen vår, er du hjertelig velkommen. Jeg kan dog ikke love deg at dine eventuelle fremtidige kommentarer blir besvart like grundig. Hvis du kun dropper innom for å rakke ned på oss som "bare" vinner 3-1, for å hudflette mine referater og for å slenge rundt deg med tåpelige beskyldninger om at jeg tilhører barne-tvserier og ruser meg - ja, da vil du bli møtt med dørgende og avvisende stillhet!

    Please don't take the fun out of football, Anonym, det er bare et spill!

    SvarSlett
  5. ok... etter å ha lest din siste innlegg mr haldorsen, ta jeg gjerne tilbake det med drømmehagen og narko greier.. å det er heller ikke meningen med å slenger dritt men ser at sjkønte va jeg mente.. da ses vi kanskje til et senere anlednig... lukke til videre så langt mvh mr anonym

    SvarSlett
  6. Hvor i reglene står det at man kan vise ut en ekstra spiller om man bytter inn en spiller for en utvist en? 5 min. utvisning med 6 mot 7 fra og med dommeren fant ut at det var ugler i mosen hadde vel vært like greit ved en slik "regelløs" situasjon? Leser man reglene med lupe ser man fort at det skal gis gult kort ved første alvorlige forseelse, og først -andre- utvisning skal belønnes med 5 min. på sida. Men dette praktiserte ikke vår lokale Graham Poll denne gangen. Ikke første gangen denne dommeren tillater seg "kunstneriske" friheter.

    Forrige gang vi var involvert i en kamp der det ble gitt 5 min utvisning kunne det andre laget bytte innpå en ny spiller med en gang. Det har også hendt at spillere har blitt bedt om å bytte seg selv ut for å roe seg ned noen minutter :)

    Med nøytral dommer slår vi dere selvfølgelig lett 5-0 i omkampen! :P

    SvarSlett
    Svar
    1. For vår del har iallfall utvisning betydd en i undertall de neste 5 minuttene - jeg må nemlig tilstå at vi også har fått smake den medisinen.

      (At du tydeligvis har pløyd gjennom regelverket, Ken, det velger jeg galant å se bort fra. Det slår jo beina bort under hele referatet...)

      Når det gjelder dommerens nøytralitet er det delte meninger i vår leir. Igår var han nok engang oppe med det gule kortet til en bestemt Mad Man - for n'te gang i historien. Det føles ikke tilfeldig. Men svingende dommerprestasjoner må vi visst bare leve med.

      La oss håpe at høstoppgjøret blir spilt 7 mot 7 i samfulle 50 minutter og at vilkårene blir likest mulig for begge lag. Og selvsagt at kampen gjennomføres i sømmelige former!

      Sees til kamp 19. september!

      Slett
  7. Det som er utrolig vittig er jo at Mad Men tror dii er så sykt mye bedre en di er! Akkurat som di fortjener å ligge på topp! Og hver gang det går mot dem har di all verdens å skylde på! I kampen mot ubr var de helt enig med dommeren, selv om han ikke fulgte boka! Men nå i siste kamp kan jeg lese dere var helt i mot SAMME DOMMER, mest sannsynlig fordi det bare ble uavgjort! Dere er en haug med høye Neser som spiller og klager og syter kun for å vinne, mens samtlige andre lag spiller for å ha det gøy! Vi andre lag sutrer ikke som 7 barnerumper når vi taper! La dommer være dommer.så lenge han kan reglene, er det lov å gjøre feil!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hjelp!!!

      At du kan "krype inn" i våre hoder og derfor vet hva vi tror og ikke tror, ja, det er en evne du bør bruke til noe mer for samfunnsnyttig.

      Vi var vel ikke akkurat "helt enig med dommeren" mot UBR, men hva skal man gjøre? Med dommerne på dette nivået går det begge veier, og vi har lært at klaging på dommeren hjelper svært lite.

      Det er riktignok ikke alltid vi klarer å forene liv og lære - mot Hisøy ble det klaget på dommeren, ved en bestemt anledning, og da kom kortet. I referatet har vi tillatt oss å påpeke at denne gangen var det grunn til å klage på avgjørelsen. (Hvis du evner å lese MELLOM linjene, så sier vi da at det ikke alltid er grunn til det. Capish?) Videre skriver jeg at vi IKKE skal sutre og klager på dommerne, men overlate det til andre. Og jeg må si at du og andre med deg løser den oppgaven på forbilledlig vis. Det får være måte på "næging" og klaging her i kommentarfeltet!

      Vi bruker bloggen som et "teambuildingsvirkemiddel": Når det har gått bra, skryter vi oss selv opp i skyene og koser oss med det. Og jeg tror at du ved grundig gjennomlesing av referater vil finne at vi sjelden skylder på dommere, motspillere og uflaks når vi har tapt.

      Betydningen av Memento Mori sier også noe om hvor høye neser vi har. Du får lete deg fram til forklaringen her på bloggen, eller google deg til den.

      Vi spiller, og har det gøy! Vi legger ut referater på bloggen, og har det gøy! Du, derimot, sitter hjemme og spyr opp sur eder og galle. Har DU det gøy?

      Kom deg ut i frisk luft. Ta deg en pils med lagkameratene dine. Kom deg på trening. Kampen er over for denne gang, vi vant 3-1. Ta tapet som en mann, og prøv heller å vinne til høsten.

      Ja, "barnerumpe" - der har du jaggu ordet!

      Slett
  8. Det stemmer det anonym (som dere alle er). Her er det bare en ting som gjelder, vinn eller forsvinn. Det er et prinsipp vi har kjørt hele tiden Mad Men har eksistert, 1,5 år!
    Vi skall opp og frem, og vi er ikke redd for å hoppe på tærene til noen. Sikkert derfor vi har så mange utskiftninger på laget og såpass mye klager inside! Lite som kommer foran resultater her i klubben.
    Det synes vel også på at vi driter i alt som heter sosiale events og heller kjøre straffetrening for de som ønsker å bli værende i klubben.
    Når vi da satser så høyt som vi gjør, og skal opp og frem i ligasystemet til trimserien, så forventes det at forbundet ser talentene våre og sender ned noen dommerene av høy standard. Også litt merkelig at ikke fjernsynet har tatt turen enda!

    SvarSlett
  9. vidunderlige kommentarer til et morsomt innlegg :)

    SvarSlett
  10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ok, nok er nok.

      Nå legger vi ned pennen og venter til ubr.blogspot.com lanseres. Så kan dere vise oss hvordan det skal refereres.

      Onsdag 19. september kan dere vise oss hvordan fotball skal spilles.

      Lykke til videre med sesongen; tenk om begge lag kunne gjort sine saker bra og sørget for et toppoppgjør til høsten! Kjipt om "pokalen" skal ende opp i Ændal hvert år...

      Slett

Skriv gjerne noen oppmuntrende ord eller hyggelige hilsner!