Mad Men FC debuterer på full bane!

10. april var det duket for årets første treningskamp for Memento Moris fanebærere, Mad Men FC.
Denne vinteren har vi hatt fokus på Ibsen i lesesirkelen vår, så da Coach Udjus lette etter sparringpartnere, brukte han "fullt og helt, ikke stykkevis og delt"-taktikken. Han avtalte kappestrid mot IK Tjænest på Vik kunstgress - HELE Vik kunstgress. I kledelig flombelysning, debuterte vi altså med 11 mann på banen, på full bane, med offside, innkast og the whole shebang. Kunne vi komme fra dette med æren i behold?

Overgangen fra vår vanlige gesheft til "voksenfotball" er stor, iallfall så stor at referatskriving og defensiv midtbanerolle ikke lar seg kombinere veldig godt. Derfor blir ikke dette et veldig utfyllende referat...

1. omgang startet omtrent som vi ventet; bortelaget IK Tjænest presset på, men kom til svært få farligheter i vår målgård. Vi ble liggende litt lavt, slik vi gjerne gjør når vi møter antatt sterkere motstand. Utover i kampen fikk vi flyttet laget litt høyere og våre offensive spillere fikk tatt oransjetrøyene med på noen løpeturer. Og det var et helhjertet løp inn i boksen som var foranledning til kampens første nettsus. Jon Marius har en høyst respektabel maksfart, hvilket tvang Michael Midtforsvar til å ty til ulovlige midler. Dagens dommer, Kjell Ivar Lundvall, var sikker i sin sak og kjapt opp med fløyta: Straffe til Mad Men FC!

Coach Udjus plasserte ballen på krittmerket, løp noen meter (av dagens 7096) og satte kula bombesikkert bak motstanders sisteskanse: 1-0 Mad Men! Stillingen stod seg til pause.

2. omgang oppsummerer vi kort og godt: IK Tjænest utliknet litt før halvspilt omgang. En svak klarering i feltet landet rett på labben til Kristoffer Aamot som med en berøring satte ballen i mål fra ca. 10 meter. Nå følte nok bortelaget at ting falt litt mer på plass.

Men Mad Men FC hadde mer øyeblikksmagi på lur. Men 5 minutter igjen på stadionuret slår Gøran et perfekt gjennomspill til Andreas som har koblet inn turboen. Et velrettet klakk på ballen, en fin bue over keeper og det nydelige svisjet av ballen som havner i garnet. 2-1 Mad Men - forsiktig ekstase - kan dette holde helt inn?

Det gjør det! Mad Men FC tar skalpen til IK Tjænest i sin første "voksenkamp" (ok, da, vi spilte bare 2x30 min) og alle går fornøyde hjem.

En artig og oppløftende tirsdagskveld for Preben, Stian, Kaptein Terje, Yngve, John Are, Jostein, Andreas, Coach Udjus, Haldorini, Luka Lundvall, Chrisj Johnsen, Stefan og leiesoldatene Vetle og Jon Marius. Dette lover bra, det kan bli en god sesong, men...